уторак, 11. јун 2013.

POVRATAK PRIRODI

                                                       
   Koliko nam je bitan izgled? Koliko brinemo o sebi i kakva sve kozmetička sredstva koristimo samo da bismo zasenili okolinu, ne brinući o sopstvenom zdravlju i štetnosti kozmetičkih sredstava koja su nam dostupna na tržištu? Mi žene smo spreme na sve, samo da bismo izgledale savršeno. Možda savršeno spolja, ali šta se zapravo krije ispod tih slojeva teške šminke? Kakvim smo sve "izmišljenim" kozmetičkim tretmanima spremne da se podvrgnemo i koliki smo bol spremne da podnesemo samo zarad savršenog izgleda? Rešenje se zapravo nalazi tu, na dohvat ruke. U PRIRODI! Kako prihvatiti prirodu i ono što nam ona nudi i kako to upotrebiti?
   Prva i osnovna stvar je da naučimo da prihvatimo sebe. Ideal lepote koji nam je serviran u medijima i štampi daleko je od istinske lepote. Svaki pogled, osmeh, pokret čini osobu jedinstvenom. U svakom načinu govora, obliku lica, boji kože krije se posebna lepota. Svako od nas nosi sopstvenu lepotu koju je samo potrebno prepoznati, a zatim "doraditi". Naravno, pod tolikim pritiskom sveta u kome trenutno živimo i pored tolikih bombardovanja tzv. lepotom, teško je spoznati sopstvenu lepotu budući da već imamo serviran "ideal". Moj cilj je da pomognem svim damama da postanu svesne sebe i prirode koja ih okružuje, da nauče da žive u njoj, a zapravo su deo nje. Nismo svesni da iz prirode sve kreće. Ako postoji neka nepravilnost, bolest, teškoća i ako ona dolazi iz prirode, lek se svakako mora kriti u njoj samoj. Potrebno ga je samo prepoznati.
    Krenuću od sunca, koje je kao što svi znamo IZVOR ŽIVOTA. Oko 60% životne energije dobijamo iz vazduha i sunca i to je naučno dokazano. Eto razloga zašto smo neraspoloženi po kišnom danu i zašto nas zimi mrzi da se pomeramo. Zašto su nacije koje žive u mestima sa najmanje sunčanih dana i najdepresivnije? Nedostatak sunčeve energije nam smanjuje želju za životom. Biljke prerađuju sunčevu energiju i pretvaraju je u životnu. Biljojedi se hrane tim biljkama i preuzimaju tu energiju, dok mesojedi tu energiju uzimaju iz biljojeda. Upravo to je razlog zašto je biljna hrana i najzdravija. Tako bi  trebalo da izgleda i naša piramida ishrane. Najviše voća i povrća, malo biljojeda, a najmanje mesojeda. Ne govorim o dijetama ni o potpunom ukidanju nekih namirnica. Govorim o balansiranoj ishrani koja bi trebalo da sadrži sve u onolikoj meri koliko je našem telu potrebno, a to je upravo ovo o čemu vam pričam. Dovoljno je da 50% svoje ishrane bazirate na voću i povrću i već ćete se osećati bolje. Hranljive materije koje unosimo u organizam odgovorne su za naš izgled! Na kvalitet kože, kose, razvijenost tela tačnije na kvalitet samoga života najviše utiče ISHRANA! Neki će reći utiču i geni! Geni utiču naravno, ali ne u tolikoj meri u kolikoj utiče naš način života tj. ishrana i kvalitet namirnica koje unosimo u svoj organizam. I opet ću se vratiti na sunce, jer od njega je sve počelo, odnosno nastalo. Potrebno je provoditi vreme na suncu i u prirodi i upijati sunčevu energiju. Mnogi od vas su čuli za solarnu jogu. To je jedan od efikasnih načina unošenja svetlosti u organizam, odnosno UM. Ali ja ovde neću propagirati ništa što nam je već servirano. Dovoljno je petnaestak minuta svakoga dana da posvetimo suncu, tako što ćemo zatvorenih očiju gledati ka njemu. Naravno, to nikako ne smemo raditi u satima kada je sunce najjače. U sunce je najsigurnije "gledati" u vreme njegovog izlaska ili zalaska. Posle par dana izvođenja ove vežbice osećaćete se lepše, poletnije i bićete napunjeni osnovnom životnom energijom, što će pozitivno uticati na sve aspekte vašega života. Sunce mora postati naša svakodnevica, a svetlost naša inspiracija i podsticaj, jer tako solarna energija utiče na naš unutrašnji svet. Posvetimo vreme sebi, za početak tih petnaest minuta druženja sa suncem, a o ostalom ćemo pričati u nekoj od sledećih tema.

2 коментара:

  1. Kad bismo samo malo više slušali tu majku šta ima da nam kaže, mnogi od nas bi srećnije živeli... Na žalost, često od majke pravimo maćehu. Lep post!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno. Moj cilj je da pokušam da osvestim što više ljudi. Priroda nam daruje, a to bi trebalo da cenimo.

      Избриши