четвртак, 13. јун 2013.

MAJKA ZEMLJA

    Pojam zemlja može značiti puno toga. Zemlja je nebesko telo, treća planeta od sunca stara oko 4, 6 milijardi godina. Zemlja je tlo po kome gazimo, plodna oranica. Zemlja je država u kojoj živimo, otadžbina. Zemlja je majka koja nas je rodila i od koje smo nastali, a u skladu sa time moramo i živeti. Mi ljudi, zajedno sa svim živim bićima na našoj planeti činimo biosferu. Biosfera mora biti u skladu sa svim ostalim "sferama". Moramo biti u skladu sa atmosferom, koja je naš štit i njenim posebnim delom jonosferom. Da li znate da su u jonosferi pohranjene sve informacije, sva znanja i sve misli ikada nastale u ljudskom mozgu? To je tzv. kolektivna memorija. Na toj istoj frekvenciji funkcionišu sva živa bića. O tome je pričao i Tesla.  Ozonski omotač nas štiti od UV zraka, magnetno polje nas štiti od solarne oluje. Zemlja nam je potrebna i zbog toga u skladu sa njom moramo i živeti. Čovek polako, ali sigurno gubi svest o Zemlji, kao planeti, kao izvoru hrane, odnosno života. Od nje smo nastali, njoj ćemo se i vratiti. Mi kao manjina koja je svesna njene važnosti, ostaćemo i dalje manjina jer smo se izgubili u većini onih kojima je bitniji novac. Jer šta su drugo ratovi, proizvodnja i upotreba biološkog oružja, genetski modifikovana hrana? Sve je novac i sve se vrti oko njega pa i ova naša tužna planeta. No, osvrnimo se malo oko sebe i za početak pokušajmo da izvučemo maksimum iz onoga što od nje možemo dobiti.
   Krenuću od starog narodnog verovanja da zemlja može iz nas izvući negativnu energiju. Da li ste se nekada našli u prilici da legnete na neku livadu i ostanete tu neko vreme posmatrajući nebo? Možda ste i zaspali? To je zbog toga što nam zemlja daje mir i  puni nas pozitivnom energijom, a ono loše izvlači iz nas. Nekada su hodočasnici nosili sa sobom u zavežljajima grumen zemlje iz svoga zavičaja upravao zbog tog mira i spokoja. Osećali su se sigurnim znajući da je sa njima parče njihove domovine. Kada god da ste u prilici opružite se na zemlju, na neku livadu, pašnjak i uživajte u spokoju koji vam ona donosi. Posmatrajte nebo, a ako je sunčan dan možete se napuniti i pozitivnom solarnom energijom. Verujte, u tim trenucima vam ništa više neće biti potrebno. Pored toga što izvlači negativnu energiju iz nas, zemlja izvlači i višak elektriciteta. Književnik Mile Medić kaže da zemlja pripada onome ko u nju seme stavlja, oplodi je i kome rađa. Kada bismo imali samo malo svesti, mogli bismo dobiti mnogo više od plodnog tla, zelenog pašnjaka i cvetne livade. Čuvajte semena organskog bilja svojih baka dok ih još uvek ima. Posadite nešto za sebe, svoju porodicu, prijatelje. Dolazi takvo vreme da ćemo se uželeti ukusa paradajza, jagode, trešnje. Pitanje je da li će naša deca znati za pravi ukus hrane. Zemlja nam pruža samo dobro, mi smo ti koji od nje prave ono što ona nije.
   Pomenuću i zemlju u malo drugačijem obliku. Zemlju kao grumen, blato, glinu. Svi smo upoznati sa njenom lekovitošću. Ko ima priliku i mogućnost neka poseti bar neku od mnogobrojnih banja kojima raspolaže naša zemlja i isproba lekovitost blata i gline. Napomenuću da banje nisu samo za starije i bolesne ljude. Banje su za sve nas koji vodimo računa o svome zdravlju.
U apotekama se može pronaći glina u više boja koja se koristi u kozmetičke svrhe i u svrhe lečenja. Šta zapravo radi glina? Ona upija toksične materije i vezuje vlagu. Iz tog razloga je odlična za maske za lice, kupke, kao obloga, zatim leči dijareju, gorušicu, lenja creva i sl. Koristili su je i grčki vojnici u vojnim pohodima za rane, kožne infekcije, pa i za tifus. Navešću vam nekoliko jednostavnih načina za uspešno korišćenje gline u lekovite i kozmetičke svrhe.

MASKA ZA LICE za masnu kožu
Glinu promešati sa malo hladne vode. Smešu naneti na lice izbegavajući područja oko očiju i usta. Posle 15 minuta isprati mlakom vodom. Nemojte koristiti ovu masku za suvu kožu jer glina upija vlagu.

KUPKA
U kadu sa toplom vodom nasuti pola kilograma gline. Provesti 15 minuta u kadi uz povremeno mešanje jer glina pada na dno. Ovakva kupka je dobra za vašu kožu i ublažava mišićnu napetost kao i bolove u zglobovima.

GORUŠICA I LENJA CREVA
U slučaju gorušice razmutite jednu kašičicu gline u vodi i pijte pre ili posle obroka. Glina će neutralizovati višak kiseline.
U slučaju lenjih creva dovoljno je tri puta na dan rastvoriti kašičicu gline u biljnom čaju.

NAPOMENA!
Glinu u terapijske svrhe ne bi trebalo koristiti više od petnaestak dana jer izvlači tečnost iz organizma.
Zelena glina se koristi kao lek, bela u kozmetičke svrhe, crvena kod reumatizma, bolova u kičmi i zglobovima.
 
    Zemlju u svakom obliku i u svakom značenju bi trebalo voleti i poštovati kao majku, jer šta je ona drugo nego MAJKA svima nama!

Нема коментара:

Постави коментар